Brazil Fire Snake

Brazil

Zacht en complex, jasmijn en framboos toetsen.

Brandgraad

Licht tot medium gebrande koffie

Hoogte

1200 m

Verscheidenheid

Laurina

Process

Natural Aerobic Fermentation

Maalgraad
250 G
Aantal
€ 50,00 De prijzen van de koffies nemen af naargelang de geselecteerde hoeveelheid, behalve voor de grand cru's. De prijs per kilo koffie is lager als u 1x1 kg koopt dan als u 4x250 gr of 2x500 gr koopt.

Dit uitzonderlijke lot is geteeld in de regio Cerrado in Brazilië, in het dorp PatrocÃnio. De plantage gedijt daar omdat er uitmuntende omstandigheden heersen voor de teelt van Arabica. De winters zijn er immers droog en fris, terwijl het er in de zomer dan weer warm en vochtig wordt. De boerderij Daterra - wat zo veel betekent als 'van de aarde' - werd daar opgericht in 1976. Vervolgens heeft die boerderij zich ontpopt tot een heus koffielab voor buitengewone koffies, de Masterpieces. Die slepen jaar na jaar ongezien hoge SCA-scores in de wacht.
Dat besloten laboratorium bulkt van de nieuwe, ongewone oogsten. Daarnaast staat het garant voor een onevenaarbare traceerbaarheid. De bevlogen familie die er aan het roer staat, blijft verder ook onophoudelijk op zoek naar nieuwe verwerkingsmogelijkheden.
Corica heeft de gelegenheid gehad er zelf een worp naar te doen en een winnend bod te lanceren op een van hun Masterpieces, met een SCA-score van 91,5/100.
De Fire Snake slaat op een koffie van de variëteit Laurina die een natuurlijke fermentatie heeft ondergaan. Allereerst worden de bonen met de hand geplukt op de microloten. Dat gebeurt zodra ze het hoogtepunt van hun rijpheid bereiken. Daarna worden de bonen in de bes zelf te drogen gelegd.
Dat fermentatieproces wordt nauwlettend opgevolgd door ervaren koffietelers. Aan dat procedé heeft de koffie dan ook zijn stevige body te danken, alsook zijn zoete en complexe smaakprofiel met toetsen van jasmijn en framboos. Het is een wonderlijk genot dat nergens anders te vinden is dan hier in België bij Corica.

BRDA

Datasheet

Afkomst
Brazil
Brandgraad
Licht tot medium gebrande koffie
Aromatisch tonen
Floraal
Hoogte
1200 m
Verscheidenheid
Laurina
Process
Natural Aerobic Fermentation
Kracht
Zacht
Zuur/ Evenwichtig / Bitter
Zuur
Deca
Nee
Aanbevolen voor
Filter coffee
Continent
Amerika
Brazil Fire Snake
search
  • Brazil Fire Snake
  • Brazil Fire Snake

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Hawaii Kona

Hawaii Kona

Hawaï

Prijs € 24,00

Evenwichtig en aangezuurd, toetsen van citrusvrucht en jasmijn.