
Jamaïca Blue Mountain
Jamaïca
Evenwichtig en zeer verfijnd, lichtjes zuur, kruidige smaak.
Brazil
Zacht en complex, jasmijn en framboos toetsen.
Brandgraad
Licht tot medium gebrande koffie
Hoogte
1200 m
Verscheidenheid
Laurina
Process
Natural Aerobic Fermentation
Dit uitzonderlijke lot is geteeld in de regio Cerrado in Brazilië, in het dorp PatrocÃnio. De plantage gedijt daar omdat er uitmuntende omstandigheden heersen voor de teelt van Arabica. De winters zijn er immers droog en fris, terwijl het er in de zomer dan weer warm en vochtig wordt. De boerderij Daterra - wat zo veel betekent als 'van de aarde' - werd daar opgericht in 1976. Vervolgens heeft die boerderij zich ontpopt tot een heus koffielab voor buitengewone koffies, de Masterpieces. Die slepen jaar na jaar ongezien hoge SCA-scores in de wacht.
Dat besloten laboratorium bulkt van de nieuwe, ongewone oogsten. Daarnaast staat het garant voor een onevenaarbare traceerbaarheid. De bevlogen familie die er aan het roer staat, blijft verder ook onophoudelijk op zoek naar nieuwe verwerkingsmogelijkheden.
Corica heeft de gelegenheid gehad er zelf een worp naar te doen en een winnend bod te lanceren op een van hun Masterpieces, met een SCA-score van 91,5/100.
De Fire Snake slaat op een koffie van de variëteit Laurina die een natuurlijke fermentatie heeft ondergaan. Allereerst worden de bonen met de hand geplukt op de microloten. Dat gebeurt zodra ze het hoogtepunt van hun rijpheid bereiken. Daarna worden de bonen in de bes zelf te drogen gelegd.
Dat fermentatieproces wordt nauwlettend opgevolgd door ervaren koffietelers. Aan dat procedé heeft de koffie dan ook zijn stevige body te danken, alsook zijn zoete en complexe smaakprofiel met toetsen van jasmijn en framboos. Het is een wonderlijk genot dat nergens anders te vinden is dan hier in België bij Corica.
Datasheet
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Jamaïca
Evenwichtig en zeer verfijnd, lichtjes zuur, kruidige smaak.