Ethiopia Sidamo BIO*
Kruidig, toetsen van zwarte peper, kardemom, zwarte kers.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Burundi
Fruitig, toetsen van sinaasappel, braam, kruidnagel.
Mate van branding
Lichte
Hoogte
1500 m
Variëteit
Bourbon
Proces
Fully-washed
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Koffie werd zo rond het jaar 1930 door België ingevoerd in Burundi. Sinds de jaren 80 heeft de overheid zijn investeringen in de koffieteelt verveelvoudigd. Zo heeft ze een uitgestrekt netwerk van wasstations aangelegd in de nabijheid van de koffieplantages. Daardoor hebben de koffietelers hebben zich ook beter kunnen organiseren: ze hebben kleinschalige samenwerkingsverbanden gevormd en kunnen zo de traceerbaarheid van de kostbare koffievariëteiten garanderen. Niet alleen is er vruchtbare grond voorhanden in Muyinga, maar het microklimaat dat er heerst in de heuvels en bergen is geknipt om deze overheerlijke koffie te telen (SCA-score: 83).
Eerst worden de rijpe koffiebessen met de hand geplukt. Vervolgens worden ze van de vrucht ontdaan, grondig gewassen en onderworpen aan een fermentatieproces van 14 uur. Tenslotte wordt de koffie te drogen gehangen op typische Afrikaanse matten. De duur van dat droogproces verschilt naargelang het weer.
Wij hebben ervoor gekozen deze Bourbon-variëteit zeer licht te branden. Daardoor levert die een kop koffie op met een zijdezacht mondgevoel, een speelse zurigheid en toetsen van braambes en sinaasappel.
Datasheet
Specifieke referenties
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Kruidig, toetsen van zwarte peper, kardemom, zwarte kers.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01