Kenya Masaï
Kenya
Kruidig, toetsen van pruim, zwarte bes, zwarte thee.
Mate van branding
Lichte tot medium
Hoogte
1600-2200 m
Variëteit
SL 28, SL 38
Proces
Handpicked, 25-36h of fermentation, sun-dried
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Rechtstreeks uit het district Nyeri groeien de variëteiten SL 28 en SL 38 in de schaduw van bananenbomen en Queensland-notenbomen (macadamia). De koffiebessen worden met de hand geplukt op het optimale moment, 25 tot 36 uur gefermenteerd, en in de zon gedroogd bij de wasstations. De regio profiteert van rijke vulkanische grond en een gematigd subtropisch klimaat met temperaturen variërend tussen de 15 en 25°C. Dit klimaat is ideaal voor de koffieteelt, met koelere nachten die het rijpingsproces van de koffiebessen vertragen, waardoor de bonen beter hun suikers en aromatische stoffen kunnen ontwikkelen.
Datasheet
- Afkomst
- Kenya
- Mate van branding
- Lichte tot medium
- Aromatisch profiel
- Kruidig
- Hoogte
- 1600-2200 m
- Variëteit
- SL 28, SL 38
- Proces
- Handpicked, 25-36h of fermentation, sun-dried
- Kracht
- Medium tot sterk
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Afrika
- Proefnotities
- Pruim, zwarte bes, zwarte thee
- Specialty coffee
- 83+
Specifieke referenties
- ean13
- 5419980402448
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in