Taal:

Kenya Masaï

Kenya

Kruidig, toetsen van pruim, zwarte bes, zwarte thee.

Mate van branding

Lichte tot medium

Hoogte

1600-2200 m

Variëteit

SL 28, SL 38

Proces

Handpicked, 25-36h of fermentation, sun-dried

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 10,00

  Ambachtelijke koffiebranderij

Gecertificeerde vakman

  Branden in België

100% Lokaal

  Gecertificeerde BIOproducten

Certisys BE-BIO-01

Rechtstreeks uit het district Nyeri groeien de variëteiten SL 28 en SL 38 in de schaduw van bananenbomen en Queensland-notenbomen (macadamia). De koffiebessen worden met de hand geplukt op het optimale moment, 25 tot 36 uur gefermenteerd, en in de zon gedroogd bij de wasstations. De regio profiteert van rijke vulkanische grond en een gematigd subtropisch klimaat met temperaturen variërend tussen de 15 en 25°C. Dit klimaat is ideaal voor de koffieteelt, met koelere nachten die het rijpingsproces van de koffiebessen vertragen, waardoor de bonen beter hun suikers en aromatische stoffen kunnen ontwikkelen.

KEMA_GRAM

Datasheet

Afkomst
Kenya
Mate van branding
Lichte tot medium
Aromatisch profiel
Kruidig
Hoogte
1600-2200 m
Variëteit
SL 28, SL 38
Proces
Handpicked, 25-36h of fermentation, sun-dried
Kracht
Medium tot sterk
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Zuur
Decaf
Nee
Aanbevolen voor
Filter koffie
Continent
Afrika
Proefnotities
Pruim, zwarte bes, zwarte thee
Specialty coffee
83+

Specifieke referenties

ean13
5419980402448
Kenya Masaï
search
  • Kenya Masaï
  • Kenya Masaï
  • Kenya Masaï
  • Kenya Masaï
  • Kenya Masaï

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ethiopia Harar

Sterk en zurig, pruim en muskaatnoot toetsen.

Prijs € 9,70