Kenya Masaï
Kenya
Kruidig, toetsen van pruim, zwarte bes, zwarte thee
Mate van branding
Lichte tot medium
Hoogte
1500-2100 m
Verscheidenheid
Bourbon, Typica, Kent
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certysis BE-BIO-01
Hoewel de koffieplant slechts aan het einde van de 19e eeuw in Kenya geïntroduceerd werd, heeft het land toch zijn eigen plekje weten te veroveren op de wereldmarkt, vooral binnen de niche van de Specialty Coffee. De koffienijverheid stelt er vandaag ongeveer 6 miljoen mensen tewerk. Deze grand cru wordt geteeld aan de voet van de Mount Kenya in de bergketen van Aberdare en geniet van het label AA grade. Dat is de hoogste graad binnen het waarderingssysteem van Arabica-koffies. Door de lichte tot medium branding van de koffie komt het complexe en volle aroma helemaal totzijn recht.
Datasheet
- Afkomst
- Kenya
- Mate van branding
- Lichte tot medium
- Aromatisch profiel
- Kruidig
- Hoogte
- 1500-2100 m
- Verscheidenheid
- Bourbon, Typica, Kent
- Kracht
- Medium tot sterk
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Afrika
- Proefnotities
- Pruim, zwarte bes, zwarte thee
- Specialty coffee
- 86.5
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in