Peru Cajamarca BIO*
Peru
Kruidig, toetsen van melkchocolade, kardemom.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Mate van branding
Medium
Hoogte
1200-1900 m
Variëteit
Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Marsellesa, Mundo Novo, Pache, Typica
Proces
Fully-washed
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
De coöperatie Prosperidad de Chirinos werd opgericht in 1968. Het cultiveert ongeveer 2.200 hectare in het bergachtige gebied van San Ignacio, Cajamarca, waar de grote hoogten ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van koffie van hoge kwaliteit. Tegenwoordig telt Prosperidad de Chirinos 817 leden, van wie ruim een kwart vrouw is. Zij zijn over het algemeen ondervertegenwoordigd in de koffieproductiesector. De coöperatie wil deze onevenwichtigheid aanpakken door een vrouwencomité op te richten dat de empowerment van vrouwelijke leden bevordert, van wie velen leidinggevende posities hebben bekleed. Er bestaat ook een jeugdcommissie die zich richt op het ondersteunen en empoweren van jonge producenten. Een partnerschap met de Nationale Universiteit van Jaén financiert jaarlijks de universitaire opleiding van 10 kinderen van coöperatieve leden. Leden profiteren van agronomische ondersteuning, training in goede landbouwpraktijken en toegang tot financiering via Prosperidad de Chirinos. De coöperatie beschikt over een demonstratieperceel in San Ignacio waar boeren agronomische praktijken kunnen leren en hoe ze deze kunnen implementeren, evenals bemestingstechnieken, ongediertebestrijding en de beste oogstpraktijken.
Deze koffie komt uit de regio Cajamarca, gelegen in het noordelijke deel van Peru. Het land is 's werelds grootste exporteur van biologische arabicakoffie. Boeren gebruiken de gewassen methode. De bes wordt verpulpt, gefermenteerd en gedroogd in de zon. Na het drogen wordt de koffie in perkament verkocht aan de coöperatie. Het lidmaatschap van een coöperatie beschermt de boeren op de boerderij enorm en kan een enorm verschil maken in de inkomsten uit de koffieverkoop. Momenteel is echter slechts 15 tot 25% van de kleine boeren lid van een coöperatieve groep.
Corica heeft deze biologische Cajamarca koffie uit Peru een medium branding gegeven wat een kruidig kopresultaat geeft met toetsen van melkchocolade en kardemom.
Datasheet
- Afkomst
- Peru
- Mate van branding
- Medium
- Aromatisch profiel
- Kruidig
- Hoogte
- 1200-1900 m
- Variëteit
- Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Marsellesa, Mundo Novo, Pache, Typica
- Proces
- Fully-washed
- Kracht
- Medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Evenwichtig
- Decaf
- Nee
- Label
- Bio
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Zuid-Amerika
- Proefnotities
- Melkchocolade, kardemom
- Specialty coffee
- 84.5
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be