Taal:

Honduras High Grown BIO*

Honduras

Geroosterd, toetsen van verse room, pure chocolade, karamel.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01

Label Bio

Mate van branding

Donkere

Hoogte

1000-1250 m

Verscheidenheid

Bourbon, Caturra, Typica

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 8,20

  Ambachtelijke koffiebranderij

Gecertificeerde vakman

  Branden in België

100% Lokaal

  Gecertificeerde BIOproducten

Certisys BE-BIO-01

Corica heeft voor u een koffie geselecteerd uit het Hondurese departement Copan. Dat departement ligt in de meest oostelijke hoek van het land en staat bekend als vindplaats van resten van de Maya-beschaving. Deze koffie is 100 % High Grown (HG). Hij wordt geteeld op een hoogte tussen de 1000 en 1250 meter. Op die hoogtes scheren er frisse windvlagen over de bergkammen en zijn de nachten koud. Die lagere temperaturen en de schaduwrijkheid van de bossen zorgen ervoor dat de koffiebes langzaam rijp. Daardoor komen de smaken beter tot ontplooiing. Massakoffieproducenten doen net het tegenovergestelde: Zij telen koffie in lager gelegen gebieden met hoge temperaturen zodat de koffiebessen sneller rijpen. En dat schaadt net de ontwikkeling van het smaakprofiel. Deze biologisch geteelde koffie wordt met de hand geplukt, in twee of drie pluksessies, en dan met kristalhelder water gewassen.
Deze eerder straffe koffie heeft een mooie ronde smaak met toetsen van karamel en chocolade.

HOHG_GRAM

Datasheet

Afkomst
Honduras
Mate van branding
Donkere
Aromatisch profiel
Geroosterd
Hoogte
1000-1250 m
Verscheidenheid
Bourbon, Caturra, Typica
Kracht
Sterk
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Bitter
Decaf
Nee
Label
Bio
Aanbevolen voor
Espresso
Continent
Amerika
Proefnotities
Verse room, pure chocolade, karamel

Specifieke referenties

ean13
2590000521370
Honduras High Grown BIO*
search
  • Honduras High Grown BIO*

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in