Ethiopia Guji Natural BIO*
Ethiopië
Fruitig, toetsen van framboos, aalbes, perzik, hibiscus.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01

Mate van branding
Lichte
Hoogte
2100-2250 m
Variëteit
JARC varieties, Local Landraces
Proces
Natural

Gecertificeerde vakman

100% Lokaal

Certisys BE-BIO-01
De indrukwekkend hoge hoogten - 2.100 tot 2.300 meter boven zeeniveau - creëren de ideale omstandigheden voor het telen van zoete, dichte bessen het verwerken van spectaculaire Naturals. Dimtu wasstation is een van de meest technologisch geavanceerde en moderne droogmolens in Yirgacheffe. De meeste producenten in Ethiopië zijn kleine boeren en de meerderheid blijft koffie verbouwen met behulp van traditionele methoden. Als gevolg hiervan wordt de meeste koffie verbouwd zonder gebruik van chemische meststoffen of pesticiden. Koffie wordt bijna volledig verbouwd, geoogst en gedroogd met behulp van handmatige systemen. Rijpe, rode bessen worden op verhoogde bedden gelegd om ongeveer 18 dagen te drogen en worden regelmatig geharkt om gelijkmatig drogen te garanderen. Door rechtstreeks samen te werken met boeren, kunnen ze partijen van topkwaliteit produceren die nu volledig traceerbaar zijn, wat waarde toevoegt voor zowel boeren als branders. De uitzonderlijke kwaliteit van Ethiopische koffie is te danken aan de genetische diversiteit van koffiesoorten en de verwerkingsmethoden. Deze Ethiopia Guji Natural BIO-koffie is fruitig met toetsen van framboos, aalbes, perzik en hibiscus.
Datasheet
- Afkomst
- Ethiopië
- Mate van branding
- Lichte
- Aromatisch profiel
- Fruitig
- Hoogte
- 2100-2250 m
- Variëteit
- JARC varieties, Local Landraces
- Proces
- Natural
- Kracht
- Medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Nee
- Label
- Bio
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Afrika
- Proefnotities
- Framboos, aalbes, perzik, hibiscus
- Specialty coffee
- 87.5
Specifieke referenties
- ean13
- 5430004058342
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be