Peru El Palto BIO*
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Ethiopië
Fruitig, toetsen van framboos, aalbes, perzik, hibiscus.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Mate van branding
Lichte
Hoogte
2100-2250 m
Variëteit
JARC varieties, Local Landraces
Proces
Natural
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Deze uitzonderlijke koffie wordt geteeld door 33 landbouwers van de Okoluu Farmers' Group. Zij maken gebruik van de rijkdom en schaduw van de weelderige regio met een hoogte van wel 2150 meter. De landbouwers plukken de rijpe bonen met de hand. Vervolgens leggen ze die te drogen op opgespannen doeken. Per twee weken draaien ze de bonen maar liefst zes keer om. De voorbije jaren hebben de landbouwers zich ten volle ingespannen om hun productieproces op punt te stellen. Daarvoor hebben ze enerzijds dienst gedaan op externe deskundigen en anderzijds hun methodes aangepast aan de vereisten van de biologische landbouw.
Het resultaat is een bijzonder zachte en smeuïge afdronk. Het smaakprofiel is complex en bloemig met toetsen van braambes en perzik.
De indrukwekkend hoge hoogten - 2.100 tot 2.300 meter boven zeeniveau - creëren de ideale omstandigheden voor het telen van zoete, dichte bessen het verwerken van spectaculaire Naturals. Dimtu wasstation is een van de meest technologisch geavanceerde en moderne droogmolens in Yirgacheffe. De meeste producenten in Ethiopië zijn kleine boeren en de meerderheid blijft koffie verbouwen met behulp van traditionele methoden. Als gevolg hiervan wordt de meeste koffie verbouwd zonder gebruik van chemische meststoffen of pesticiden. Koffie wordt bijna volledig verbouwd, geoogst en gedroogd met behulp van handmatige systemen. Rijpe, rode bessen worden op verhoogde bedden gelegd om ongeveer 18 dagen te drogen en worden regelmatig geharkt om gelijkmatig drogen te garanderen. Door rechtstreeks samen te werken met boeren, kunnen ze partijen van topkwaliteit produceren die nu volledig traceerbaar zijn, wat waarde toevoegt voor zowel boeren als branders. De uitzonderlijke kwaliteit van Ethiopische koffie is te danken aan de genetische diversiteit van koffiesoorten en de verwerkingsmethoden. Deze Ethiopia Guji Natural BIO-koffie is fruitig met toetsen van framboos, aalbes, perzik en hibiscus.
Datasheet
Specifieke referenties
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01