Peru El Palto BIO*
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Ethiopië
Fruitig, toetsen van framboos, aalbes, perzik, hibiscus.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Mate van branding
Lichte
Hoogte
2000-2150 m
Variëteit
JARC varieties, Local Landraces
Proces
Natural
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Deze uitzonderlijke koffie wordt geteeld door 33 landbouwers van de Okoluu Farmers' Group. Zij maken gebruik van de rijkdom en schaduw van de weelderige regio met een hoogte van wel 2150 meter. De landbouwers plukken de rijpe bonen met de hand. Vervolgens leggen ze die te drogen op opgespannen doeken. Per twee weken draaien ze de bonen maar liefst zes keer om. De voorbije jaren hebben de landbouwers zich ten volle ingespannen om hun productieproces op punt te stellen. Daarvoor hebben ze enerzijds dienst gedaan op externe deskundigen en anderzijds hun methodes aangepast aan de vereisten van de biologische landbouw.
Het resultaat is een bijzonder zachte en smeuïge afdronk. Het smaakprofiel is complex en bloemig met toetsen van braambes en perzik.
Datasheet
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01