Ecuador Vilcabamba
Ecuador
Zoet, toetsen van karamel, cacao, roze peper.
Mate van branding
Medium
Hoogte
1600 m
Variëteit
Typica, Sarchimor, Criollo
Proces
Handpicked, washed, sun-dried
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
De koffie van Vilcabamba wordt ook wel eeuwenkoffie genoemd. De landbouwers telen de koffie in familieverband op kleine grondstukken met een hoogte van1600 meter. De dorpsbewoners beschouwen hun product als een hoogkwalitatieve drank. Zelf drinken ze hun koffie dan ook dagelijks. Dat verklaart waarom ze die slechts in kleine hoeveelheden uitvoeren. Vilcabamba bevindt zich in een weelderige vallei met een gematigd klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar lang tussen de 18 en 24 °C.
Deze koffie heeft een bloemig profiel met kruidige toetsen en een hint van caramel.
Datasheet
- Afkomst
- Ecuador
- Mate van branding
- Medium
- Aromatisch profiel
- Zoet
- Hoogte
- 1600 m
- Variëteit
- Typica, Sarchimor, Criollo
- Proces
- Handpicked, washed, sun-dried
- Kracht
- Medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Zuid-Amerika
- Proefnotities
- Karamel, cacao, roze peper
- Specialty coffee
- 84
Specifieke referenties
- ean13
- 5430004058298
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Peru El Palto BIO*
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01