Taal:

Ecuador Vilcabamba

Ecuador

Zoet, toetsen van karamel, cacao, roze peper.

Mate van branding

Medium

Hoogte

1600 m

Variëteit

Typica, Sarchimor, Criollo

Proces

Handpicked, washed, sun-dried

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 10,50

  Ambachtelijke koffiebranderij

Gecertificeerde vakman

  Branden in België

100% Lokaal

  Gecertificeerde BIOproducten

Certisys BE-BIO-01

De koffie van Vilcabamba wordt ook wel eeuwenkoffie genoemd. De landbouwers telen de koffie in familieverband op kleine grondstukken met een hoogte van1600 meter. De dorpsbewoners beschouwen hun product als een hoogkwalitatieve drank. Zelf drinken ze hun koffie dan ook dagelijks. Dat verklaart waarom ze die slechts in kleine hoeveelheden uitvoeren. Vilcabamba bevindt zich in een weelderige vallei met een gematigd klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar lang tussen de 18 en 24 °C.
Deze koffie heeft een bloemig profiel met kruidige toetsen en een hint van caramel.

ECVI_GRAM

Datasheet

Afkomst
Ecuador
Mate van branding
Medium
Aromatisch profiel
Zoet
Hoogte
1600 m
Variëteit
Typica, Sarchimor, Criollo
Proces
Handpicked, washed, sun-dried
Kracht
Medium
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Zuur
Decaf
Nee
Aanbevolen voor
Filter koffie
Continent
Zuid-Amerika
Proefnotities
Karamel, cacao, roze peper
Specialty coffee
84

Specifieke referenties

ean13
5430004058298
Ecuador Vilcabamba
search
  • Ecuador Vilcabamba

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Peru El Palto BIO*

Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01

Prijs € 8,65