Colombia Geisha - Carbonic maceration

Colombia

Evenwichtig en vol, fruitige en bloemige toetsen.

Brandgraad

Licht tot medium gebrande koffie

Hoogte

1450 m

Verscheidenheid

Gesha

Process

Handpicked, carbonic maceration

Maalgraad
Maat
Aantal
€ 25,00 De prijzen van de koffies nemen af naargelang de geselecteerde hoeveelheid, behalve voor de grand cru's. De prijs per kilo koffie is lager als u 1x1 kg koopt dan als u 4x250 gr of 2x500 gr koopt.

Dit uitzonderlijke lot van de Finca Puerto Alegre (in de Colombiaanse regio Quindio) wordt geteeld op de 1450 meter hoge bergflanken rond de stad Pijao. De koffieplanten groeien voornamelijk in de schaduw van kleine tropische bomen genaamd Leuceana. Die bomen verliezen hun gebladerte meermaals per jaar en bieden de koffieplanten zo een goeie bron van natuurlijke meststoffen. De nieuwe generatie telers van de familie Lopez, de eigenaar van deze plantages, heeft meerdere procedures ingevoerd om de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Ze hebben daarvoor iedere stap in het productieproces herzien en sterk ingezet op infrastructuur en innovatie.
De bessen worden met de hand geplukt. Daarbij gebruiken de plukkers een refractometer om zich ervan te vergewissen dat ze perfect rijp zijn. Vervolgens ondergaan de vruchten gedurende 60 tot 72 uur een koolzuurmaceratie in hermetisch afgesloten tonnen. De temperatuur wordt gedurende het hele proces tussen de 15 en 17° gehouden. De koolzuurmaceratie moet zeer zorgvuldig en kundig uitgevoerd worden. Via dat procedé wordt er met behulp van CO2 druk gecreëerd om de smaak van het gegiste fruit over te brengen naar het perkament. Dat garandeert intensere en langer nazinderend aroma's.
De koffie bulkt van de complexe fruitige en bloemige toetsen, een typische smaakprofiel voor de beroemde Geisha-variëteit dat nog eens extra in de verf wordt gezet door de organische maceratie. Een voortreffelijke fijnproeversboon die een heerlijke honingzoetheid in de mond achterlaat.

COGE_GRAM

Datasheet

Afkomst
Colombia
Continent
Amerika
Brandgraad
Licht tot medium gebrande koffie
Aromatisch tonen
Floraal
Hoogte
1450 m
Verscheidenheid
Gesha
Process
Handpicked, carbonic maceration
Kracht
Zacht
Zuur/ Evenwichtig / Bitter
Evenwichtig

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Hawaii Kona

Hawaii Kona

Hawaï

Prijs € 20,00

Evenwichtig en aangezuurd, toetsen van citrusvrucht en jasmijn.

Ethiopia Guji Natural Organic* Label bio
Prijs € 10,85

Evenwichtig en zurig, een bloemige smaak met toetsen van perzik.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01