Taal:

Colombia Geisha

Colombia

Bloemig, toetsen van perzik, framboos, honing, umami

Mate van branding

Lichte tot medium

Hoogte

1450 m

Verscheidenheid

Gesha

Proces

Carbonic maceration

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 29,50 De prijzen van de koffies nemen af naargelang de geselecteerde hoeveelheid, behalve voor de grand cru's. De prijs per kilo koffie is lager als u 1x1 kg koopt dan als u 4x250 gr of 2x500 gr koopt.

Dit uitzonderlijke lot van de Finca Puerto Alegre (in de Colombiaanse regio Quindio) wordt geteeld op de 1450 meter hoge bergflanken rond de stad Pijao. De koffieplanten groeien voornamelijk in de schaduw van kleine tropische bomen genaamd Leuceana. Die bomen verliezen hun gebladerte meermaals per jaar en bieden de koffieplanten zo een goeie bron van natuurlijke meststoffen. De nieuwe generatie telers van de familie Lopez, de eigenaar van deze plantages, heeft meerdere procedures ingevoerd om de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Ze hebben daarvoor iedere stap in het productieproces herzien en sterk ingezet op infrastructuur en innovatie.
De bessen worden met de hand geplukt. Daarbij gebruiken de plukkers een refractometer om zich ervan te vergewissen dat ze perfect rijp zijn. Vervolgens ondergaan de vruchten gedurende 60 tot 72 uur een koolzuurmaceratie in hermetisch afgesloten tonnen. De temperatuur wordt gedurende het hele proces tussen de 15 en 17°C gehouden. De koolzuurmaceratie moet zeer zorgvuldig en kundig uitgevoerd worden. Via dat procedé wordt er met behulp van CO² druk gecreëerd om de smaak van het gegiste fruit over te brengen naar het perkament. Dat garandeert intensere en langer nazinderend aroma's.
De koffie bulkt van de complexe fruitige en bloemige toetsen, een typische smaakprofiel voor de beroemde Gesha-variëteit dat nog eens extra in de verf wordt gezet door de carbonische maceratie. Een voortreffelijke fijnproeversboon die een heerlijke honingzoetheid in de mond achterlaat.

COGE_GRAM

Datasheet

Afkomst
Colombia
Mate van branding
Lichte tot medium
Aromatisch profiel
Bloemig
Hoogte
1450 m
Verscheidenheid
Gesha
Proces
Carbonic maceration
Kracht
Medium
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Zuur
Aanbevolen voor
Filter koffie
Continent
Zuid-Amerika
Proefnotities
Perzik, framboos, honing, umami
Specialty coffee
87
Colombia Geisha
search
  • Colombia Geisha

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be