Mexico Tapachula BIO*
Mexico
Kruidig, toetsen van banketbakkerschocolade, pecannoot, praliné.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Mate van branding
Medium
Hoogte
1500 m
Variëteit
Bourbon, Caturra
Proces
Handpicked, washed
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
De Tapachulakoffie is afkomstig uit een Azteekse regio waar de economische opbloei in de 19e eeuw hand in hand ging met de koffieteelt. Ze strekt zich uit van het zuid-oosten van de Sierra Madre van Chiapas, aan de grens met Guatemala, tot aan de oevers van de Stille Oceaan. De koffie wordt geteeld aan de voet van de vulkanen Tacana en El Triunfo, op hoogvlaktes met pieken tot 1500 meter hoog. Daar bevat de biosfeer vele natuurlijke en ecologische rijkdommen en telt het ecosysteem vele plantensoorten die een dichte vegetatie vormen. De plantages profiteren van de schaduw die die dichte wouden bieden. Zo zijn alle nodige elementen aanwezig om een buitengewone koffie te produceren.
Datasheet
- Afkomst
- Mexico
- Mate van branding
- Medium
- Aromatisch profiel
- Kruidig
- Hoogte
- 1500 m
- Variëteit
- Bourbon, Caturra
- Proces
- Handpicked, washed
- Kracht
- Medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Evenwichtig
- Decaf
- Nee
- Label
- Bio
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Centraal-Amerika
- Proefnotities
- Banketbakkerschocolade, pecannoot, praliné
- Specialty coffee
- 84
Specifieke referenties
- ean13
- 5430004058069
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be