Taal:

Mexico Tapachula BIO*

Mexico

Kruidig, toetsen van banketbakkerschocolade, pecannoot, praliné.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01

Label Bio

Mate van branding

Medium

Hoogte

1500 m

Variëteit

Bourbon, Caturra

Proces

Handpicked, washed

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 9,70

  Ambachtelijke koffiebranderij

Gecertificeerde vakman

  Branden in België

100% Lokaal

  Gecertificeerde BIOproducten

Certisys BE-BIO-01

De Tapachulakoffie is afkomstig uit een Azteekse regio waar de economische opbloei in de 19e eeuw hand in hand ging met de koffieteelt. Ze strekt zich uit van het zuid-oosten van de Sierra Madre van Chiapas, aan de grens met Guatemala, tot aan de oevers van de Stille Oceaan. De koffie wordt geteeld aan de voet van de vulkanen Tacana en El Triunfo, op hoogvlaktes met pieken tot 1500 meter hoog. Daar bevat de biosfeer vele natuurlijke en ecologische rijkdommen en telt het ecosysteem vele plantensoorten die een dichte vegetatie vormen. De plantages profiteren van de schaduw die die dichte wouden bieden. Zo zijn alle nodige elementen aanwezig om een buitengewone koffie te produceren.

MEXTA_GRAM

Datasheet

Afkomst
Mexico
Mate van branding
Medium
Aromatisch profiel
Kruidig
Hoogte
1500 m
Variëteit
Bourbon, Caturra
Proces
Handpicked, washed
Kracht
Medium
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Evenwichtig
Decaf
Nee
Label
Bio
Aanbevolen voor
Omni-roast
Continent
Centraal-Amerika
Proefnotities
Banketbakkerschocolade, pecannoot, praliné
Specialty coffee
84

Specifieke referenties

ean13
5430004058069
Mexico Tapachula BIO*
search
  • Mexico Tapachula BIO*

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be