Australie Skybury
Australia
Intens en lichtjes zuur, kastanje smaak.
Brandgraad
Middelmatig tot donker gebrande koffie
Hoogte
600-900 m
Verscheidenheid
CatuaÏ, Bourbon
Process
Semi-washed
De koffieteelt is weliswaar pas in de jaren 1980 in Australië van de grond gekomen en beperkt zich tot een productie van slechts 120 ton per jaar (wat 20.000 minder is dan Brazilië).Toch heeft het niet lang geduurd vooraleer de Australiërs een enorme voorliefde voor dit product koesterden. Een voorliefde die zelfs zo hevig is dat de stad Perth (in het Zuid-Oosten) wereldwijd het grootste aantal koffiebars per persoon telt. Als ware wegbereider is de handelsmaatschappij Skybury niet alleen de eerste Australische koffieteler, maar vooral de meest ervarene. Ze ligt dicht bij het kleine stadje Mareeba op de hoogvlaktes van Atherton in Queensland (Noord-Oosten).
Datasheet
- Afkomst
- Australia
- Brandgraad
- Middelmatig tot donker gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Cacao-noten
- Hoogte
- 600-900 m
- Verscheidenheid
- CatuaÏ, Bourbon
- Process
- Semi-washed
- Kracht
- Sterk
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Evenwichtig
- Deca
- Nee
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Oceanië
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in