Taal:

Hawaii Kona

Hawaii

Evenwichtig, aangezuurd, toetsen van citrusvrucht, jasmijn.

Mate van branding

Medium

Hoogte

1200-1800 m

Variëteit

Bourbon, Arusha

Proces

Handpicked, fermented, dried on Hoshidanas

Maalgraad
Gewicht
Aantal
€ 24,00

  Ambachtelijke koffiebranderij

Gecertificeerde vakman

  Branden in België

100% Lokaal

  Gecertificeerde BIOproducten

Certisys BE-BIO-01

In 1897 werden de eerste koffieplanten geïntroduceerd op Hawaï. Ze werden geplant in het district Kona, ten zuiden van Big Island. Door de ervaring van Japanse immigranten die naar het eiland gekomen waren op zoek naar werk op de velden kwam een buitengewone koffievariëteit tot stand. Dermate buitengewoon dat hem zelfs een beschermde oorsprongsbenaming toegekend werd. Om een optimale kwaliteit te behalen worden de koffiebonen gedurende 7 á 14 dagen te drogen gelegd op hangende bedden, Hoshidana's geheten. De vochtigheidsgraad van de boon daalt zo van boven de 85% procent naar een totale graad van tussen de 10% en de 13% procent. Het ministerie voor Landbouw kijkt eveneens extreem strikt toe op het productieproces.

HAKO_GRAM

Datasheet

Afkomst
Hawaii
Mate van branding
Medium
Aromatisch profiel
Bloemig
Hoogte
1200-1800 m
Variëteit
Bourbon, Arusha
Proces
Handpicked, fermented, dried on Hoshidanas
Kracht
Medium
Zuur/Evenwichtig/Bitter
Evenwichtig
Decaf
Nee
Aanbevolen voor
Omni-roast
Continent
Amerika
Hawaii Kona
search
  • Hawaii Kona
  • Hawaii Kona
  • Hawaii Kona
  • Hawaii Kona

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Nepal Mount Everest

Chocolade, toetsen van vanille, hazelnoot, gekonfijte kastanje.

Prijs € 19,50