

Honduras High Grown BIO*
Honduras
Sterk, rond, romig, karamel en chocolade toetsen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Costa Rica
Sterk en bitter, rond en romig, geroosterde smaak.
Brandgraad
Donker gebrande koffie
Hoogte
1300-1600 m
Verscheidenheid
Caturra, catuaï
Process
Washed, polished
In de zogeheten "Triangúlo"-regio in de deelstaat Minais Gerais worden de meest verfijnde koffies ter wereld geteeld. De Santos Fancy wordt geplukt op de hoogvlaktes van Alto Paranaiba in het hart van Cerrado, de uitgestrekte tropische savanne die een vijfde van Brazilië beslaat. In de Cerrado heerst een ecosysteem waarin koffie bijzonder goed gedijt: de gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 18 en de 22 graden, de bloeiperiode is regelmatig, er valt veel neerslag en tijdens de plukperiode blijft het er droog. Toch heeft er zich slechts een variëteit ontwikkelt: de Acaía Cerrado. Door de bonen donker te branden, wordt de bitterheid van de koffie nog eens onderstreept, een best straffe koffie dus.
Cafeïnegehalte: 1,22%
Datasheet
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Honduras
Sterk, rond, romig, karamel en chocolade toetsen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Indonesia
Sterk, rond, bitter, toetsen van tabak, boter en vanille.