

Honduras High Grown BIO*
Honduras
Sterk en bitter, rond en romig, karamel en chocolade toetsen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Costa Rica
Sterk en bitter, rond en romig, geroosterde smaak
Brandgraad
Donker gebrande koffie
Hoogte
1400-1900 m
Verscheidenheid
Caturra, catuaï
Process
Handpicked, washed
Costa Rica is sinds 1854 baanbreker op het vlak van koffieteelt in Midden Amerika. De koffie La Pantera komt uit de regio Tarrazu. Die brengt de beste koffies uit Costa Rica voort dankzij haar ideale klimaat. De Stille Oceaan oefent een grote invloed uit op de weersomstandigheden daar, die getekend worden door twee uitgesproken seizoenen..
Koffie wordt er geteeld door coöperatieven en familieondernemingen en vormt dan ook de ruggengraat van de lokale economie. De landbouwers dragen hun know-how over van generatie op generatie. Ze houden niet alleen nauwlettend toezicht op de kwaliteit van de bonen, maar hebben ook oog voor de duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van hun onderneming.
Deze koffie is met de hand geplukt tussen de maanden december en maart. Vervolgens zijn de bonen 16u lang gefermenteerd en dan machinaal gedroogd gedurende 24u. De Pantera Tarrazu streelt de reukzin met haar krachtige en complexe boeket met toetsen van pruim en chocolade. Door de bonen donker te branden, wordt de bitterheid van de koffie nog eens onderstreept, een best straffe koffie dus.
Datasheet
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Honduras
Sterk en bitter, rond en romig, karamel en chocolade toetsen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Indonesia
Sterk, rond en bitter, toetsen van tobacco, butter en vanilla