Kenya Masaï
Kenya
Krachtig, elegant en zurig, fruitig.
Brandgraad
Licht tot medium gebrande koffie
Hoogte
1500-2100 m
Verscheidenheid
Bourbon, Typica, Kent
Process
Handpicked, washed, sun-dried
Hoewel de koffieplant slechts aan het einde van de 19e eeuw in Kenya geïntroduceerd werd, heeft het land toch zijn eigen plekje weten te veroveren op de wereldmarkt, vooral binnen de niche van de Specialty Coffee. De koffienijverheid stelt er vandaag ongeveer 6 miljoen mensen tewerk. Deze grand cru wordt geteeld aan de voet van de Mount Kenya in de bergketen van Aberdare en geniet van het label AA grade. Dat is de hoogste graad binnen het waarderingssysteem van Arabica-koffies. Door de medium tot lichte branding van de koffie komt het complexe en volle aroma helemaal totzijn recht.
Datasheet
- Afkomst
- Kenya
- Brandgraad
- Licht tot medium gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Fruitig
- Hoogte
- 1500-2100 m
- Verscheidenheid
- Bourbon, Typica, Kent
- Process
- Handpicked, washed, sun-dried
- Kracht
- Sterk
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Zuur
- Deca
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter coffee
- Continent
- Afrika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in