Cuba Serrano
Cuba
Evenwichtig, donkere chocolade en tabak toetsen.
Brandgraad
Middelmatig tot donker gebrande koffie
Hoogte
1000-1400 m
Verscheidenheid
Typica
Process
Washed
Aan het einde van de 18e eeuw bloeide de koffieteelt op het eiland Cuba. Die werd in 1789 aangezwengeld doordat vele Franse landbouwers hun toevlucht namen tot het eiland na de Haïtiaanse slavenopstand. Die landbouwers beschikten over de nodige vakkennis om prachtige Arabica-planten te telen. Ze plantten die op de flanken van de Sierra Maestra en legden zo prachtige koffieplantages aan. De CUBA SERRANO van Corica is afkomstig van diezelfde Sierra Maestra en groeit op een hoogte tussen de 1000 en 1400 meter. De koffie wordt met de hand geplukt, aangezien de hellingen zeer stijl zijn en de planten in de schaduw groeien van de naburige gewassen (Ingas, Leucaena,…). Vervolgens worden de koffiebonen zorgvuldig gewassen. Het resultaat daarvan: een zeer evenwichtige koffie met toetsen van zwarte chocolade en tabak.
Datasheet
- Afkomst
- Cuba
- Brandgraad
- Middelmatig tot donker gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Cacao-noten
- Hoogte
- 1000-1400 m
- Verscheidenheid
- Typica
- Process
- Washed
- Kracht
- Medium
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Bitter
- Deca
- Nee
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Amerika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in


Honduras High Grown BIO*
Honduras
Sterk, rond, romig, karamel en chocolade toetsen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01