Nicaragua Maragogype
Nicaragua
Zacht en geurig, erg zurig, noten van citrusvruchten.
Mate van branding
Lichte
Hoogte
650-1650 m
Variëteit
Maragogype
Proces
Washed
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
De naam "Maragogype" verwijst naar een botanische variëteit die voortgekomen is uit een mutatie van de Arabica Typica. De bonen worden ook wel "Elephant beans" genoemd omwille van hun abnormale grootte. Deze koffie komt uit de provincie Jinotega. Dat is de belangrijkste regio voor de koffieteelt in Nicaragua. Zijn pittige karakter put hij uit de kwaliteiten van de vulkanische bodem waarop hij groeit. De ongelijke rijping van de Maragogype koffiebessen levert heel wat werk op tijdens het productieproces. De telers moeten maar liefst tot 8 keer per jaar gaan oogsten.
Datasheet
- Afkomst
- Nicaragua
- Mate van branding
- Lichte
- Aromatisch profiel
- Fruitig
- Hoogte
- 650-1650 m
- Variëteit
- Maragogype
- Proces
- Washed
- Kracht
- Zacht
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Amerika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Guatemala Huehuetenango BIO*
Fruitig, toetsen van zwarte bes, groene thee, cacao.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01