Hawaii Kona
Hawaï
Evenwichtig, aangezuurd, toetsen van citrusvrucht, jasmijn.
Brandgraad
Middelmatig gebrande koffie
Hoogte
1200-1800 m
Verscheidenheid
Bourbon, Arusha
Process
Handpicked, fermented, dried on Hoshidanas
In 1897 werden de eerste koffieplanten geïntroduceerd op Hawaï. Ze werden geplant in het district Kona, ten zuiden van Big Island. Door de ervaring van Japanse immigranten die naar het eiland gekomen waren op zoek naar werk op de velden kwam een buitengewone koffievariëteit tot stand. Dermate buitengewoon dat hem zelfs een beschermde oorsprongsbenaming toegekend werd. Om een optimale kwaliteit te behalen worden de koffiebonen gedurende 7 á 14 dagen te drogen gelegd op hangende bedden, Hoshidana's geheten. De vochtigheidsgraad van de boon daalt zo van boven de 85% procent naar een totale graad van tussen de 10% en de 13% procent. Het ministerie voor Landbouw kijkt eveneens extreem strikt toe op het productieproces.
Datasheet
- Afkomst
- Hawaï
- Brandgraad
- Middelmatig gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Floraal
- Hoogte
- 1200-1800 m
- Verscheidenheid
- Bourbon, Arusha
- Process
- Handpicked, fermented, dried on Hoshidanas
- Kracht
- Medium
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Evenwichtig
- Deca
- Nee
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Amerika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in