Ecuador Vilcabamba
Ecuador
Evenwichtig en licht zurig, kruidig met karamel toets.
Brandgraad
Middelmatig gebrande koffie
Hoogte
1600 m
Verscheidenheid
Bourbon, Caturra, Typica
Process
Handpicked, washed
De koffie van Vilcabamba wordt ook wel eeuwenkoffie genoemd. De landbouwers telen de koffie in familieverband op kleine grondstukken met een hoogte van1600 meter. De dorpsbewoners beschouwen hun product als een hoogkwalitatieve drank. Zelf drinken ze hun koffie dan ook dagelijks. Dat verklaart waarom ze die slechts in kleine hoeveelheden uitvoeren. Vilcabamba bevindt zich in een weelderige vallei met een gematigd klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar lang tussen de 18 en 24 °C.
Deze koffie heeft een bloemig profiel met kruidige toetsen en een hint van caramel.
Datasheet
- Afkomst
- Ecuador
- Brandgraad
- Middelmatig gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Kruidig
- Hoogte
- 1600 m
- Verscheidenheid
- Bourbon, Caturra, Typica
- Process
- Handpicked, washed
- Kracht
- Medium
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Zuur
- Deca
- Nee
- Aanbevolen voor
- Filter coffee
- Continent
- Amerika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in


Peru El Palto BIO*
Peru
Evenwichtig, subtiel zurig, chocolade nasmaak.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01