Sumatra Mandheling BIO*

Indonesia

Sterk, rond en bitter, toetsen van tobacco, butter en vanilla

Label bio

Brandgraad

Middelmatig tot donker gebrande koffie

Hoogte

1200 m

Verscheidenheid

Typica

Process

Handpicked, Wet Hulled

Maalgraad
Maat
Aantal
€ 8,65 De prijzen van de koffies nemen af naargelang de geselecteerde hoeveelheid, behalve voor de grand cru's. De prijs per kilo koffie is lager als u 1x1 kg koopt dan als u 4x250 gr of 2x500 gr koopt.

De geschiedenis van koffie in Indonesië vindt zijn oorsprong in de 17e eeuw en is nauw verweven met het koloniale verleden van het schiereiland. Sinds de eerste koffiebonen ingevoerd werden door de Nederlanders in 1699, heeft Indonesië zich tot een sleutelmarkt ontpopt. Het land is immers de bakermat van meerdere wonderbaarlijke fijnproeverssoorten en is vandaag 's werelds grootste op drie na grootste koffieproducent. Deze koffie komt uit de provincie Aceh. Daar is de weergesteldheid qua temperatuur (zo'n 20° het hele jaar door) en neerslag ideaal voor de koffieteelt. De bonen worden verwerkt met behulp van een methode genaamd 'Wet Hulled', een traditionele Sumatraanse verwerkingswijze. Overigens zijn ze van gecertificeerd biologische teelt.
Vlak na het plukken worden de koffiebessen door de boer ontpulpt en gefermenteerd in zakken gedurende de nacht. De daaropvolgende ochtend worden ze dan afgespoeld. Door de hoge vochtigheidsgraad in de regio en de regelmatige buien kunnen de bonen niet snel drogen. Op het moment dat het zilvervlies wordt verwijderd, ligt de vochtigheidsgraad van de bonen nog rond de 17-18%. Vervolgens wordt de koffie in een opslagplaats te drogen gelegd alvorens ze in te schepen.
Voor deze bonen hebben we voor een gematigde à sterke brandintensiteit gekozen. Dat verschaft deze koffie een heerlijke intensiteit, een rond en siroopachtig mondgevoel, een aangename bitterheid en verrukkelijke toetsen van tabak, boter en vanille.

SUMA_GRAM

Datasheet

Afkomst
Indonesia
Continent
Azië
Brandgraad
Middelmatig tot donker gebrande koffie
Aromatisch tonen
geroosterd
Hoogte
1200 m
Verscheidenheid
Typica
Process
Handpicked, Wet Hulled
Kracht
Sterk
Zuur/ Evenwichtig / Bitter
Bitter
Deca
Nee
Label
bio
Aanbevolen voor
Espresso

Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be