Ethiopia Sidamo BIO*
Ethiopië
Kruidig, toetsen van zwarte peper, kardemom, zwarte kers.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01
Mate van branding
Medium
Hoogte
1300-2100 m
Variëteit
Heirloom
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Ethiopië zou zowaar niet enkel de wieg van de mensheid zijn, maar ook de bakermat van de koffie. De legende wil dat de koffieplant ontdekt werd in regio Kaffa, in het oosten van het land, en vervolgens via Jemenitische havenstad Mocha geëxporteerd. De zuidelijke provincie Sidamo is tezamen met Harar en Yirgacheffe een van de drie producten van grand cru's. De koffie wordt op extreme hoogte geplukt en ondergaat een droogproces genaamd "Fully Washed". Dat betekent dat de telers de koffieboon eerst ontpulpen en dan in een kuip laten gisten.
Datasheet
- Afkomst
- Ethiopië
- Mate van branding
- Medium
- Aromatisch profiel
- Kruidig
- Hoogte
- 1300-2100 m
- Variëteit
- Heirloom
- Kracht
- Zacht tot medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Evenwichtig
- Decaf
- Nee
- Label
- Bio
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Afrika
- Proefnotities
- Zwarte peper, kardemom, zwarte kers
Specifieke referenties
- ean13
- 5430004058014
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Peru El Palto BIO*
Chocolade, toetsen van kamillethee, nougat, bosbes.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01