Ethiopia Sidamo Organic*
Ethiopia
Evenwichtig en zurig, noot van rode bessen.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01

Brandgraad
Middelmatig gebrande koffie
Hoogte
1300-2100 m
Verscheidenheid
Heirloom
Process
Washed, fermented, sun-dried
Ethiopië zou zowaar niet enkel de wieg van de mensheid zijn, maar ook de bakermat van de koffie. De legende wil dat de koffieplant ontdekt werd in regio Kaffa, in het oosten van het land, en vervolgens via Jemenitische havenstad Mocha geëxporteerd. De zuidelijke provincie Sidamo is tezamen met Harar en Yirgacheffe een van de drie producten van grand cru's. De koffie wordt op extreme hoogte geplukt en ondergaat een droogproces genaamd "Fully Washed". Dat betekent dat de telers de koffieboon eerst ontpulpen en dan in een kuip laten gisten.
Datasheet
- Afkomst
- Ethiopia
- Brandgraad
- Middelmatig gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Fruitig
- Hoogte
- 1300-2100 m
- Verscheidenheid
- Heirloom
- Process
- Washed, fermented, sun-dried
- Kracht
- Medium
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Evenwichtig
- Deca
- Nee
- Label
- bio
- Aanbevolen voor
- Filter coffee
- Continent
- Afrika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be
Je bent misschien ook geïnteresseerd in


Peru El Palto BIO*
Peru
Evenwichtig, subtiel zurig, chocolade nasmaak.
*gecertifieerd Certysis BE-BIO-01