Deca Colombia Sugarcane
Colombia
Evenwichtig en romig, karamel en chocolade toetsen.
Brandgraad
Middelmatig gebrande koffie
Hoogte
1600-1950 m
Verscheidenheid
Castillo, Colombia, Caturra
Process
Washed, handpicked, sugarcane decaf
Deze prachtige decakoffie is afkomstig uit het departement Caldas in Colombia. Dat ligt pal in het midden van hét gebied voor koffieteelt: de koffie-as oftewel "eje cafetero". De gronden zijn er rijk, het klimaat leent er zich bij uitstek toe en de bergflanken bieden voldoende reliëf. Om de hoogste kwaliteit te garanderen werken de meer dan 3600 telers er nauw samen met landbouwingenieurs onder de paraplu van één coöperatieve. Binnen dat verband blijft er ook veel oog voor het maatschappelijke en het ecologische aspect van de koffieteelt: mens en milieu met elkaar verbinden en verzoenen.
Om de cafeïne aan de bonen te onttrekken, wordt er een beroep gedaan op de suikerrietmethode. De bonen worden eerst gestoomd om de poriën ervan te openen en vervolgens afgespoeld met een oplossing op basis van suikerriet en azijn. Daardoor binden de cafeïnemoleculen in de bonen met de omringende vloeistof. Zo verdwijnt de cafeïne dus. Tenslotte worden de bonen te drogen gelegd totdat hun vochtigheidsgraad tussen de 10-12% ligt.
U mag een karaktervolle koffie verwachten met toetsen van chocolade en karamel en een dik, romig mondgevoel.
Datasheet
- Afkomst
- Colombia
- Brandgraad
- Middelmatig gebrande koffie
- Aromatisch tonen
- Cacao-noten
- Hoogte
- 1600-1950 m
- Verscheidenheid
- Castillo, Colombia, Caturra
- Process
- Washed, handpicked, sugarcane decaf
- Kracht
- Medium
- Zuur/ Evenwichtig / Bitter
- Evenwichtig
- Deca
- Ja
- Aanbevolen voor
- Omni-roast
- Continent
- Amerika
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be