Colombia Deca Sugarcane
Colombia
Chocolade, toetsen van rietsuiker, hazelnoot, gedroogde dadel.
Mate van branding
Medium
Hoogte
1600-1950 m
Variëteit
Castillo, Colombia, Caturra
Proces
Handpicked, washed, 16 to 18 h of fermentation
Gecertificeerde vakman
100% Lokaal
Certisys BE-BIO-01
Deze prachtige decakoffie is afkomstig uit het departement Caldas in Colombia. Dat ligt pal in het midden van hét gebied voor koffieteelt: de koffie-as oftewel "eje cafetero". De gronden zijn er rijk, het klimaat leent er zich bij uitstek toe en de bergflanken bieden voldoende reliëf. Om de hoogste kwaliteit te garanderen werken de meer dan 3600 telers er nauw samen met landbouwingenieurs onder de paraplu van één coöperatieve. Binnen dat verband blijft er ook veel oog voor het maatschappelijke en het ecologische aspect van de koffieteelt: mens en milieu met elkaar verbinden en verzoenen.
Om de cafeïne aan de bonen te onttrekken, wordt er een beroep gedaan op de suikerrietmethode. De bonen worden eerst gestoomd om de poriën ervan te openen en vervolgens afgespoeld met een oplossing op basis van suikerriet en azijn. Daardoor binden de cafeïnemoleculen in de bonen met de omringende vloeistof. Zo verdwijnt de cafeïne dus. Tenslotte worden de bonen te drogen gelegd totdat hun vochtigheidsgraad tussen de 10-12% ligt.
U mag een karaktervolle koffie verwachten met toetsen van chocolade en karamel en een dik, romig mondgevoel.
Datasheet
- Afkomst
- Colombia
- Mate van branding
- Medium
- Aromatisch profiel
- Chocolade
- Hoogte
- 1600-1950 m
- Variëteit
- Castillo, Colombia, Caturra
- Proces
- Handpicked, washed, 16 to 18 h of fermentation
- Kracht
- Zacht tot medium
- Zuur/Evenwichtig/Bitter
- Zuur
- Decaf
- Ja
- Aanbevolen voor
- Filter koffie
- Continent
- Zuid-Amerika
- Proefnotities
- Rietsuiker, hazelnoot, gedroogde dadel
- Specialty coffee
- 82-84
Specifieke referenties
- ean13
- 5430004058328
Voor niet-EU-klanten, bedankt om uw bestelling te plaatsen via info@corica.be